AM Solutions nieuwe S1-systeem

AM Solutions stelt nieuwe generatie S1 post-processing systeem voor

AM Solutions heeft onlangs een nieuwe generatie van het S1 post-processing systeem ontwikkeld. AM Solutions wil met het systeem een nieuwe standaard zetten voor het ontpoederen en reinigen van ge-3D-printe componenten: consistentere resultaten, hogere efficiëntie en schonere werkstukken. De kostenefficiënte plug-en-play unit is hiermee ideaal voor het automatisch ontpoederen en reinigen van kleine tot middelgrote werkstukvolumes.

Kunststofonderdelen die met een poedergebaseerde 3D-printtechnologie worden gemaakt, vereisen een volledige verwijdering van het restpoeder en een uitstekende oppervlaktevoorbereiding. Dit is namelijk essentieel voor het succes van latere productiestappen zoals verven of coaten. AM Solutions – 3D post processing technology, een divisie van de Rösler groep en gespecialiseerd in nabewerking, heeft daarom zijn S1 oppervlaktebehandelingssysteem volledig herontworpen. Het nieuwe machineontwerp maakt het mogelijk om eenvoudig over te schakelen van een automatische naar een handmatige bediening zonder tijdrovende re-tooling. Dit kan met name handig zijn voor de verwerking van grotere afzonderlijke componenten. Het ontwerp zorgt er bovendien ook voor dat de operator niet wordt blootgesteld aan bewegende delen zodat er geen extra veiligheidsvoorzieningen nodig zijn.

De volgende generatie van het S1 oppervlaktebehandelingssysteem bevat nieuwe kenmerken als een draaibare draaikorf voor het ergonomisch en vuilvrij laden en lossen van werkstukken, draaibare straalpijpen die herbesmetting voorkomen en een ATEX-conforme apparatuur voor het ontpoederen en reinigen van kunststoffen onderdelen. Dankzij de antistatische polyurethaancoating, motoren en kleppen die voldoen aan de ATEX-normen en een relatief lage geluidsemmissie met luchtdichte machinedeuren, bevat deze nieuwe versie ook een geïntegreerde gezondheids-, werk- en componentbeveiliging. De compacte S1 beschikt daarnaast ook over een geïntegreerd mediaclassificatiesysteem. Enkel een constante hoge mediakwaliteit zorgt namelijk voor hoogwaardige straalresultaten. Meer diepgaande informatie over de vernieuwde kenmerken kan je lezen op de website van AM Solutions.