Advanced Engineering 2022

Advanced Engineering: kom langs of neem deel

Op 11 & 12 mei 2022 komen product designers, innovation managers, product engineers en R&D managers uit de Belgische maakindustrie naar Antwerp Expo om hun producten klaar te maken voor de toekomst tijdens Advanced Engineering (AE). Waarom? Ze vinden er oplossingen vanaf het design, prototyping & testing, de materiaalkeuze tot het toevoegen van elektronica. Ook Flam3D zal aanwezig zijn op de beurs met neutraal en onafhankelijk advies rond 3D-printing. Ontdek hieronder waarom een bezoek jouw tijd waard is. PS. Wil je liever deelnemen als standhouder? Flam3D-leden krijgen 10% korting op de standprijs.

Met 1764 bezoekers op de vorige editie in 2019, 120 exposanten en 56 sprekers is Advanced Engineering een van de snelst groeiende technologische events van België. De beurs richt zich op het volledige productontwikkelingstraject: van vraag, idee en concept, over design, materiaalkeuze en prototyping, tot testing, high-end elektronica en connectiviteit. Vernieuwing manifesteert zich dan ook op elk van die niveau’s, en sterker nog, de innovaties werken sectoroverschrijdend. Alle mogelijke productieprocessen beïnvloeden elkaar en leggen de lat steeds hoger. Advanced Engineering brengt experts samen om te helpen bij technologische vraagstukken. Zo zal ook Flam3D aanwezig zijn om jou te helpen met jouw 3D-printuitdaging. Ben je op zoek naar onafhankelijk advies rond of kennis en contacten binnen Additive Manufacturing? Kom dan zeker even langs op onze stand!

PS. Als lid van Flam3D, geniet je van 10% korting op een standprijs. 116 bedrijven bevestigden al hun stand voor 2022. Momenteel zijn er nog slechts 5 plaatsen beschikbaar. Wil jij met jouw oplossingen deel uitmaken van de producten van morgen en dat met 10% korting voor Flam3D-leden? Contacteer ons.

Advanced Engineering heeft dit jaar ook enkele experience zones en interessante programma’s voorzien:

  • Flam3D infosessie: “Start to print: verhoog je competitiviteit met AM”

Op donderdag 12 mei (14u-15u30) kan je deelnemen aan de start-to-print infosessie van Flam3D. Laat je inspireren door de mogelijkheden van Additive Manufacturing via een algemene introductie tot de materie en boeiende use-cases van 4 sprekers uit het veld. De infosessie is gericht op alle bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om met 3D-printen aan de slag te gaan. We pogen daarmee een antwoord te bieden op vragen waarmee verschillende individuen en bedrijven die willen starten met 3D-printen worstelen. Na de lezingen is er ruimte om te netwerken en nog een kort bezoekje te brengen aan de Advanced Engineering-beurs. Meer info volgt binnenkort op deze pagina.

  • SIM Materials Market

Op woensdag 11 mei organiseert het Strategisch Initiatief Materialen (SIM) haar jaarlijkse Materials Market tijdens de beurs. Op de SIM materialenmarkt krijgen bedrijven en onderzoeksinstellingen de kans om hun materiaalinnovatie aan het grote publiek voor te stellen. Je ontdekt er met andere woorden de laatste trends en updates op het gebied van innovatieve materialen. Wil deelnemen of de markt bezoeken? Meer info volgt binnenkort op deze pagina.

  • Artificial Intelligence Hub

Samen met het The Beacon en het Vlaams AI Onderzoekprogramma organiseert Advanced Engineering de eerste fysieke beurs over Artificiële Intelligentie (AI) in de maakindustrie. Via deze hub biedt de beurs twee dagen content, demo’s en inspiratie. Bovendien vind je er misschien wel de juiste partners om te helpen bij jouw strategie.

  • HP – VR/AR Experience zone

XR Valley organiseert samen met HP – Hewlett & Packard een VR/AR belevingszone op Advanced Engineering. In het midden van de conferentie is er een VR/AR Speaker Stage en een Experience Zone met hardware gesponsord door HP. Je ontdekt er hoe VR & AR waarde kan creëren.

  • Inspiratieprogramma met key-note speakers

Naast de beurs zelf kunnen de bezoekers zich laten inspireren door verschillende key-note sprekers zoals: An Steegen (CEO Barco), Jan Rabaey (Prof. Berkeley – CTO imec), Koen Verhaert (CEO Verhaert Innovations), Nicolas Deruytter (CEO ML6), Ingrid Van de Voorde (Nokia Bell Labs) gemodereerd door Deepak Mehta, o.a. Maker bij “Team Scheire”.