AM webinar Flam3D

Additive Manufacturing Insights Webinar Flam3D

Op dinsdag 15 juni 2021 organiseerde Flam3D de online Additive Manufacturing Insights Webinar: een insider update over 3D-printen door AMPOWER en TÜV-SÜD. Niemand minder dan gastsprekers Gregor Reischle en Maximilian Munsch kwamen er hun inzichten delen rond standardisatie enerzijds en het AMPOWER metaal en polymeer 3D-printing rapport anderzijds. De webinar gemist of je wil de presentaties herbekijken? Geen probleem. Via deze pagina kan je de opname herbekijken.

Wie actief is binnen de 3D-printsector weet dat het speelveld snel verandert en dat het daarom geen overbodige luxe is om hier en daar een update mee te pikken. Om die reden heeft Flam3D twee topsprekers uit de AM-industrie uitgenodigd om hun inzichten te delen tijdens een online webinar: Gregor Reischle, Global head of Industrial Additive Manufacturing bij TÜV-SÜD, en Dr. Maximilian Munsch, Co-founder en Managing Partner bij AMPOWER. Na een korte introductie door Flam3D namen beide sprekers uitvoerig het woord en nadien kregen deelnemers de kans om vragen te stellen tijdens een Q&A-sessie met elke spreker. Het debat dat daaruit volgde was zeer interessant.

TÜV-SÜD is een referentie geworden op het gebied van Additive Manufacturing standaardisatie. Gregor Reischle legde tijdens de webinar uit waarom standaardisatie belangrijk is, voor elk bedrijf. Hij is sinds 2008 actief op het gebied van AM en staat aan de basis van de ontwikkeling van DIN-, ISO- en ASTM-normen. Verder is hij de initiatiefnemer van JG 75 (Quality assured production) en JG 80 (concrete 3D printing) binnen de TC 261. Hij neemt ook deel aan andere industriespecifieke standaardisatie-activiteiten binnen de medische ISO TC 150 en persoonlijke kwalificatie. Met andere woorden: hij heeft meer dan voldoende kennis om tijdens het event het zogenaamd “saaie” onderwerp van standaardisatie te bespreken vanuit een marktperspectief.

AMPOWER heeft snel wereldwijd waardering gekregen voor hun betrouwbare, intelligente rapporten over de Additive Manufacturing markt. Het AMPOWER-team heeft onlangs de laatste hand gelegd aan de editie 2021 van het AMPOWER Report. Voor de eerste keer is het rapport uitgebreid naar de wereldwijde polymeermarkt. Tijdens zijn Flam3D-presentatie bracht Dr. Maximilian Munsch de belangrijkste bevindingen van het Report 2021 en beantwoordde hij vragen over de ontwikkeling van het afgelopen jaar en de toekomstige marktvooruitzichten.

Ben je ook benieuwd naar de AM insider findings? Herbijk de opname hier: