AM

Additive Manufacturing in de spotlights op het AMBITION Event

Op woensdag 30 maart 2022 organiseren Flam3D-lid Hogeschool Windesheim, GreenPAC en Perron038 het AMBITION Event. Op dit slotevent van het AMBITION-Zwolle en het GreenPac 3D metaalprintproject worden de ervaringen die werden opgedaan tijdens het project met elkaar gedeeld. Bij deze ontmoeting staat het delen van kennis rond metaalprinten dan ook centraal waarbij iedereen, van leek tot expert, welkom is. Tijdens het slotevent zal ook Flam3D, belichaamt door Kris Binon, op het podium staan met een bijdrage over het “hoe” en “waarom” maakbedrijven de stap kunnen zetten richting 3D-printing.

AMBITION, wat staat voor Additive Manufacturing Business Impact and Technology Innovation, biedt studenten en bedrijven een broedplaats voor vernieuwende en creatieve toepassingen van 3D-printitechnologieën. Er wordt state-of-the-art kennis van Industry 4.0 verzameld en praktische kennis opgedaan door het verkennen en testen van 3D-printtechnologie.

Hogeschool Windesheim investeert al sinds 2011 fors in onderwijs en onderzoeksprojecten rondom Additive Manufacturing. Naast een sterke kennispositie leveren de projecten van het lectoraat Kunststoftechnologie ook demonstrators en toegankelijke publicaties voor het mkb op. Met de Additive Manufacturing Hub bundelen Windesheim en Perron038 hun krachten. De nieuwe 3D-metal printer van Windesheim vormt het hart van de hub.

Het Lectoraat Kunststoftechnologie en Perron038 streven er samen naar om de 3D-metaalprinttechnologie toepasbaar te maken voor het mkb in Oost-Nederland. In een driejarig project is er kennis en ervaring ontwikkeld om de technologie toegankelijk, begrijpelijk en praktisch te maken voor de maakindustrie. Er zijn enkele mooie resultaten geboekt en deze worden nu tijdens het AMBITION Event gedeeld met het grote publiek.

Flam3D ondersteunt graag ambiteuze projecten en events binnen de AM-industrie en wil hier graag zijn steentje aan bijdragen. Kris Binon zoomt in op de redenen waarom maakbedrijven de technologie zouden moeten overwegen, en bespreekt hoe ze dan effectief aan de slag kunnen.

Wat kan je verwachten op het AMBITION event:

  • Leer bij van de ervaringen opgedaan tijdens het driejarige AMBITION project
  • Verwerf kennis van experts van het Lectoraat, Flam3D en K3D
  • ‘Touch and judge’ verschillende demonstrators
  • Bezoek de faciliteit met een van de grootste poederbed 3D-metaalprinters van Nederland
  • Ontmoet experts en nieuwe contacten om mee samen te werken

Wil je meer info of deelnemen? Meer details en de mogelijkheid om in te schrijven, vind je hier.