• Flam3D op SuperNova

  27 september 2018 - 30 september 2018  

   

  SuperNova is een ambitieus internationaal event dat eind september het Antwerpse Eilandje zal inpalmen. Het festival bestaat uit een conferentie met sprekers en experts van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing, een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met grensverleggende oplossingen, het grootste Europese scale-ups event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven, en een gratis publieksspektakel in het weekend dat alle nieuwsgierigen wil verbazen met de belangrijkste evoluties die onze toekomst vorm zullen geven. Flam3D zal aanwezig zijn om 3D-printen/Additive Manufacturing voor te stellen.

  Eilandje, Antwerpen, België

  Toevoegen aan Google Calendar


   

 • 3D-printen, wat kan ik ermee - miniseminarie & netwerkevent

  18 oktober 2018  17:00 - 21:00

   

  De mogelijkheden van 3D-printing zijn bijzonder ruim en toepassingen vind je in velerlei sectoren. Denk bv. aan de medische wetenschap, architectuur, mode en design, entertainmentindustrie ... Maar onderschat ook de mogelijkheden voor de bouwsector, logistiek en productieprocessen niet.

  In dit miniseminarie nemen we je graag mee in de wereld van 3D-printing. Met een eerder technische inleiding en een aantal concrete cases laten we zien dat er ook op kleine schaal best het één en ander te zeggen valt voor 3D-printing (of: additive manufacturing).

  We verwelkomen jullie graag op de campus van Syntra te Sint-Niklaas (Hogekouter 1) op donderdag 24 mei vanaf 17u. Een welkomstwoord gaat een technische toelichting en een aantal praktijkcases vooraf. Afsluiten doen we met een netwerkreceptie met broodjesmaaltijd. Dat vormt het ideale kader om met de aanwezige 3D-printing-bedrijven verder in discussie te gaan en mogelijkheden te exploreren. Ook de docenten van de opleiding 3D print-productdesigner, zullen aangewezig zijn.

  Dit miniseminarie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in 3D-printing en de mogelijkheden voor jouw bedrijf of de producten en/of processen. Het biedt de ideale gelegenheid om met experts 3D-printing in gesprek te gaan en toepassingsmogelijkheden te ontdekken.

  Inschrijven kan via deze link.

  SYNTRA Midden-Vlaanderen campus Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas, België

  Toevoegen aan Google Calendar


   

 • Infoavond 3D-printen in metaal

  1 november 2018  16:30 - 22:00

   

  In één avond een overzicht van de mogelijkheden en uitdagingen van Additive Manufacturing voor metaal? Dat kan op 1 november in Raamdonksveer! Die avond organiseren we reeds de vierde editie van onze metaalinfoavond. Het doel is eenvoudig: bedrijven informeren over het aanbod in Vlaanderen en Nederland, de mogelijkheden en hinderpalen. Dit doen we door middel van een onafhankelijk overzicht van de technologieën, steeds aangevuld met concrete businesscases. Op het einde van de avond is een netwerkreceptie gepland.

  In Summa Data Solutions BV, Oeverkruid 15, 4941 VV Raamsdonksveer, Nederland

  Toevoegen aan Google Calendar


   

 • Flam3D op Formnext

  13 november 2018 - 16 november 2018  

   

  Formnext staat bekend als de grootste Europese vakbeurs eond additieve productietechnieken. Tijdens dit vierdaagse platform worden o.a. de nieuwste ontwikkelingen, gereedschappen en innovatieve productieoplossingen gepresenteerd. Flam3D zal als standhouder aanwezig zijn samen met leden Flanders Make, Hulotech, Twikit en Velleman.

  Frankfurt(Main) Messe, 60327 Frankfurt am Main, Duitsland

  Toevoegen aan Google Calendar