3DESK & Partners

3DESK geselecteerd voor Hannover Messe

Kom onze indrukwekkende demonstrator 3DESK bewonderen in Hal 8, stand E30

De Hannover Messe blijft, ook in het post-Covid tijdperk, één van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor de technologische industrie. De beurs staat dan ook sinds jaar en dag bekend als een belangrijk wereldforum voor alles wat te maken heeft met Industrie 4.0. Dit jaar is de beurs voor het eerst terug en daarbij is het project van Formando, Guaranteed en Flam3D geselecteerd om deel uit te maken van de stand georganiseerd door Flanders Investment & Trade (FIT). Flam3D zal op deze imagostand het regionale AM-landschap in de kijker te zetten.

Deze editie van de Duitse beurs gaat door van 30 mei tot 2 juni 2022. Gedurende 4 dagen presenteren meer dan 5.000 standhouders aan zo’n 200.000 bezoekers hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen. Met meer dan 1.400 events ter plaatse en 1.500 buitelandse sprekers is het duidelijk dat dit één van de belangrijkste internationale hotspots is voor industriële transformatie met uitstekende innovaties of ongewone producten.

Flam3D laat zo’n kans om haar leden, en de 3D-printindustrie in zijn geheel, in de spotlights te plaatsen op een internationaal podium natuurlijk niet liggen. De kandidatuur van de organisatie tot deelname aan de Vlaamse imagostand met een imponerende demonstrator werd door een professionele jury beoordeeld en geaccepteerd. De jury maakte een zorgvuldige afweging op basis van enkele vastgelegde selectiecriterea zoals o.a. attractiviteit van de demonstrator voor bezoekers, gerichtheid van de demo op industriële toepassingen of het presenteren van een “state-of-the-art’ product dat past binnen de thema’s van de beurs.

Om tegemoet te komen aan bovenstaande verwachtingen bedachten Formando en Guaranteed, de 3DESK: een demobalie om bezoekers te verwelkomen in de wereld van Additive Manufacturing (AM). Flam3D sprong graag mee op de kar aangezien de 3DESK een uitgelezen instrument is om de doelstellingen van de organisatie te demonstreren. 3DESK is een unieke combinatie van standaard industrieprofielen en AM-technologieën met behulp van ge-3D-printe onderdelen met kleine en grote afmetingen. Met de demonstrator wil Flam3D 3D-printing en haar leden zo goed mogelijk vertegenwoordigen op de beurs. “We willen laten zien dat 3D-printing een fantastische techniek is om dingen precies te maken zoals je het wilt, zelfs voor grotere constructies zoals de 3DESK. Mensen moeten begrijpen wat het echt betekent om ‘op maat gemaakt te zijn’!”, legt Robin Houben, Manager bij Formando, uit.

3D-geprinte onderdelen en producten worden tegenwoordig gebruikt voor een breed scala van toepassingen en geprinte onderdelen vinden snel hun weg naar eindproducten. Zoals in verschillende rapporten wordt bevestigd, staat de Vlaamse-Nederlandse regio aan de top van de wereld als het gaat om R&D en productie in AM. Het potentieel van de technologie ligt zeker niet uitsluitend in de (export van) geprinte onderdelen en de kennis, materialen, of software daaromheen. De werkelijke potentie van de technologie is in toenemende mate afhankelijk van de slimme integratie in een innovatieve (en dus meer concurrerende) maakindustrie. Ondernemen in de maakindustrie gaat over het maken van de slimste combinatie van verschillende technologieën. 3DESK demonstreert dit op een tastbare manier.  “We willen dat mensen stoppen en bij zichzelf denken: “Waarom heb ik steeds weer op dezelfde manier ontworpen?”, verklaart Joachim Antonissen, algemeen directeur bij Guaranteed.

“3DESK demonstreert slechts een greep uit de technologieën en mogelijkheden van Additive Manufacturing. Er is in het landschap, en bij onze leden, nog veel meer te ontdekken”, klinkt het bij Kris Binon, directeur van Flam3D. “We gaan op Hannover Messe graag met u in gesprek om te zien hoe uw bedrijf geholpen kan worden met 3D-printing.”

Wil je zelf de mogelijkheden, combinaties en veelzijdigheid van Additive Manufacturing ontdekken? Kom onze 3DESK bezoeken op de FIT imagostand van Hannover Messe. Wij zijn te vinden in Hal 8, Stand E30.