NL Metaal Dagen

3D-printplein zet AM extra in de aandacht tijdens de Nederlandse Metaal Dagen

Wie dit jaar de Nederlandse Metaal Dagen wilt bezoeken zal in zijn agenda 19 t/m 21 april moeten vrijhouden. Dit jaar staat de beurs, dat opnieuw doorgaat in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, volledig in het thema van Smart Manufacturing met subthema’s zoals Digitalisering, Procesoptimalisatie & Productieverbetering en Industrie 4.0. In dat rijtje kan Additive Manufacturing (AM) absoluut niet missen en dus staat Flam3D ook paraat tijdens deze beurs om de bezoeker in te lichten over AM en bij te staan met hun 3D-print uitdaging.

De Nederlandse Metaal Dagen staat bekend als een beurs waar de bezoeker de laatste ontwikkelingen en innovaties van de metaalindustrie kan ontdekken, niet enkel op de beursvloer, maar ook via verschillende seminaries & congressen. Waarbij andere events vaak de machines en producten centraal staan, richt De Nederlandse Metaal Dagen zich dit jaar op de oplossingen om slimmer te produceren: Smart Manufacturing.

De wereld is in de afgelopen jaren drastisch veranderd als gevolg van de coronacrisis en dit heeft ook de maakindustrie aan de lijven ondervonden. Het heeft de mens doen beseffen hoe kwetsbaar lange toeleveringsketens zijn. Om de economieën van Europa te beschermen, moet de diepgaande globalisering deels worden teruggedraaid. Om echter te kunnen concurreren met lagelonenlanden, moet de arbeidsproductiviteit in Vlaanderen en Nederland aanzienlijk worden verhoogd. Smart Manufacturing kan een oplossing zijn en is bijgevolg een interessante piste om in te investeren voor de maakindustrie.

Flam3D heeft deze De Nederlandse Metaal Dagen al een tijdje met stip aangeduid in de agenda en zal samen met andere gerenomeerde AM-organisaties het 3D-printplein invullen op de beurs. Een uniek plein op de beursvloer dat verschillende organisaties van het 3D-printlandschap samenbrengt. Als neutrale en onafhankelijke netwerkorganisatie geeft Flam3D de bezoeker inzicht in de mogelijkheden en voordelen van AM en kunnen wij organisaties voorzien van de juiste connecties. Binnen ons netwerk hebben we altijd toegang tot relevante kennis en contacten om jou te helpen bij jouw 3D-uitdagingen. Op de andere standen van het collectief kun je bovendien direct kennismaken met enkele technieken en services binnen 3D-printing.

3D-printen kan dus ook voor jouw bedrijf een competitief voordeel bieden, maar het is wel belangrijk om te weten waar en wanneer je deze technologie het best kunt inzetten. Daarom zullen wij niet enkel info verschaffen bij onze stand, maar verzorgd Flam3D ook een presentatie tijdens de beurs. Met de presentatie proberen we op een laagdrempelige manier uit te leggen hoe organisaties kunnen starten met 3D-printen en waar het voordeel zit voor jouw bedrijf. Hou dus zeker onze LinkedIn in de gaten voor meer info rond het spreekgedeelte.

Bezoek aan De Nederlandse Metaal Dagen is geheel gratis voor professionals uit de maakindustrie. Wil je graag meer ontdekken over AM en de meerwaarde voor jouw bedrijf? Kom dan zeker even langs bij Flam3D op het 3D-printplein (standnummer 7.C038)!