3D Printing Materials Conference op 17 en 18 april

3D-printing is nog steeds in volle groei. De maakmethode is de laatste jaren uitgegroeid tot een productietechnologie met duizend toepassingen verspreid over een zeer divers gebruikerspubliek. De verdere ontwikkeling van nieuwe materialen heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van het 3D-geprinte eindproduct, maar opent ook nieuwe markten en heeft een positieve invloed op het prijsniveau van de gebruikte materialen.

De succesvolle implementatie van 3D-printing in verschillende sectoren zal afhangen van materialen die zijn afgestemd op de behoeften van elke toepassing. Dit fijnafstemmingsproces omvat het type, de kwaliteit, de sterkte en kosten van materialen, maar bijvoorbeeld ook de selectie van marketingkanalen met betrekking tot de verpakking van het eindproduct.

Aangezien elke gebruikersgroep en elke toepassing zijn eigen specifieke materialen nodig heeft, heeft de markt een enorm potentieel: het lijkt erop dat er nauwelijks een dag voorbij gaat zonder dat er nieuwe materialen aan het 3D-printpalet worden toegevoegd.

Maar tegelijkertijd roept het veel bijbehorende vragen op: welke ontwikkelingen kunnen we in de nabije toekomst te verwachten? Welke markten worden op korte termijn beïnvloed? Hoe kunnen materialen kostenefficiënt worden geproduceerd?

De 5e editie van de 3D Printing Materials Conference wordt gehouden op 17 en 18 april op de Bightlands Chemelot Campus in Geleen. Het is een initiatief van Jakajima.

Het evenement is een platform voor de uitwisseling van informatie over markteisen, onderzoeksinteresses en actuele resultaten, vaardigheden en middelen. Op die manier wil men het aangaan van toekomstige partnerships vergemakkelijken. Academici, ingenieurs, ontwerpers en managers worden uitgenodigd om lezingen te geven over hun state-of-the-art ontwikkelingen en toekomstperspectieven of om hun producten en aanbiedingen te tonen als exposant.

Polymeren en nieuwe materialen, de toepassing van polymeren in 3D-printen en multi-materiaal 3D-printen zijn maar enkele van de onderwerpen die aan bod zullen komen.

Meer informatie en een volledig programma zijn te vinden op de conferentie-website. Flam3D-leden maken aanspraak op korting, contacteer ons voor meer informatie.