3D-printing, just for fun

Jeroen vertrok met zijn getunede Audi naar de Wörthersee in Oostenrijk om zijn auto te showen. Waarschijnlijk had hij dit jaar niet alleen veel aandacht vanwege zijn bolide maar tevens door zijn unieke KW Suspension replica… als cosmese.

Jeroen is vaak te vinden op autobeurzen en had tot voor kort altijd een originele autovering of luchtveringsbalg onder zijn beenprothese gemonteerd, puur voor de show overigens. Hoewel hij een echte “die-hard” is, belemmerde het enorme gewicht van deze constructie zijn mobiliteit.

Zijn orthopedisch adviseur heeft hem vervolgens naar Hulotech doorverwezen…

Een veerophanging van KW Suspensions was zijn grote wens, maar dan lichtgewicht en op maat gemaakt voor zijn specifieke beenprothese. Hulotech heeft toen zijn ideeën omgezet naar een 3D-ontwerp en vervolgens de veerconstructie geprint door middel van de MJF 3D-print technologie. De veerconstructie is eenvoudig te monteren om zijn beenprothese. Uiteindelijk heeft de prothese ook nog een nieuwe finish gekregen, rat-look. Nu lijkt de prothese echt verouderd, en bijna niet te onderscheiden van echt.

Als kers op de taart hebben ze bij Hulotech ook nog een afneembaar Audi S4 Logo ontworpen, die op de veer geklikt kan worden. Deze combinatie met zijn speciale Audi is een fantastische match; het spreekt voor zich dat autofreak Jeroen bijzonder tevreden is met “zijn” ophanging.