Nieuwe datum 3D Delta Week

3D Delta Week vindt plaats van 20 tot 24 juni 2022

Save the date! De eerste editie van 3D Delta Week is verplaatst naar 20 tot 24 juni 2022. Vanwege de Covid-situatie hebben Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum een nieuwe datum gepland voor deze week van onderdompeling in 3D-productie. Tijdens 3D Delta Week vinden meer dan 20 evenementen over 3D-productie plaats op verschillende locaties in Nederland en Vlaanderen. Op dit moment worden de evenementen in overleg met de organiserende partijen opnieuw ingepland.

“Vanuit de markt is er grote belangstelling om een hele week te organiseren waarin specialisten en geïnteresseerden uit de 3D-productiewereld samenkomen. We kijken uit naar een succesvolle eerste editie in juni en hopen de 3D-maakindustrie en geïnteresseerden in groten getale te mogen verwelkomen”, legt Pieter Hermans van Jakajima uit.

Neem deel aan 3D Delta Week

In juni 2022 gaat de eerste editie van de eventweek van start en het uiteindelijke doel is duidelijk: 3D Delta Week als jaarlijks ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij de 3D-waardeketen, binnen of buiten de Benelux Delta. Een plek waar waarde wordt gecreëerd voor gebruikers en aanbieders op het gebied van 3D-printen, additive en advanced manufacturing. Een van de spraakmakende evenementen zijn de 3D Production Days op 22 en 23 juni in Eindhoven, georganiseerd door Mikrocentrum. Tijdens de 3D Production Days staan er vier evenementen op het programma: de RapidPro-beurs, het MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en de Smart Maintenance Conference.  “Met de 3D Production Days willen we bedrijven uit de hightech- en maakindustrie helpen om hun productieomgeving van de toekomst sneller te ontwikkelen”, zegt Charlotte de Jong van Mikrocentrum. Check zeker de 3DDW-agenda voor alle updates over de deelnemende evenementen.

Nieuwe datum, nieuwe kansen om deel te nemen

De nieuwe datum geeft internationale, Nederlandse en Belgische bedrijven, onderzoeksinstituten en organisaties de mogelijkheid om op drie mogelijke manieren deel te nemen aan dit cross-border multi-event: 1) organiseer een activiteit als onderdeel van de 3D Delta Week (bv. evenementen, workshops, conferenties, demo’s, bedrijfsbezoeken, branchespecifieke matchmaking of masterclasses), 2) word sponsor van 3DDW naast Materialise en Design8 of 3) blokkeer de week in je agenda, stel je persoonlijke programma samen en bezoek één of meerdere interessante evenementen. “De evenementen worden zo gepland dat het voor de deelnemers gemakkelijk is om van de ene activiteit naar de andere te gaan. Op die manier kan elk evenement optimaal tot zijn recht komen”, zegt Kris Binon, directeur van Flam3D. “In deze week willen we de Benelux, de Delta, in de kijker zetten als hub voor 3D-productie. Deze regio heeft zoveel te bieden. Om die reden nodigen we CEO’s, engineers, inkoopmanagers, studenten en onderzoekers uit om te leren, te netwerken en te verkennen in 3D-Manufacturing tijdens de 3D Delta Week”, vult Ruben Fokkema van Brainport Development aan. 

Over 3D Delta Week

Een wereldprimeur in de evenementen- en 3D-productiesector. Van 20 tot 24 juni 2022 vindt voor het eerst een cross-border multi-event plaats in de 3D-Manufacturingwereld: 3D Delta Week. Een Vlaamse en drie Nederlandse organisaties hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in 3D-productie aan de wereld voor te stellen. Het 3D Delta Week-platform zal verschillende belangrijke 3D-activiteiten uit de Benelux verenigen en versterken en zal andere internationale en lokale organisatoren aanbieden om in die week hun evenement, workshop of congres te organiseren om zo een sprong voorwaarts te maken in kennis, ervaring en netwerk voor alle deelnemers. Sterke merken worden verenigd onder één vlag om een evenement van wereldklasse te creëren. Zo bundelt 3D Delta Week het aanbod van verschillende partijen om een concentratie van kennis, producten, diensten en een blik op de toekomst te genereren. Met 3D Delta Week is het juiste podium gecreëerd om onze toonaangevende 3D-productieregio op de voorgrond te plaatsen! 

De organisatie van 3D Delta Week is in handen van Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum. Alle informatie over het evenement is te vinden op de website van 3D Delta Week.