AM Learning Courses

3D ACCELERATOR project biedt AM-opleidingen aan voor de industrie

Een rijkdom aan informatie op maat van bedrijven en gebruikers

3D ACCELERATOR project ontwikkelt een Life-long-learning omgeving gewijd aan het leren van metaal additive manufacturing in industriële bedrijven die de behoeften van een hele organisatie en een hele industriële waardeketen dekt. De cursussen worden ontwikkeld door vooraanstaande Europese universiteiten en deskundigen op het gebied van additive manufacturing.

3D ACCELERATOR project ontwikkelt een portfolio van AM-opleidingen voor industriële professionals die willen leren hoe additive manufacturing kan worden toegepast in hun organisatie. De leeromgeving maakt efficiënt en flexibel online leren mogelijk in combinatie met hands-on leren in fysieke workshop settings. De cursussen geven actuele kennis en besluitvormingstools voor elk niveau van professional, van beginners tot topexperts. De leeromgeving biedt vele soorten hulpmiddelen voor onderwijs en training in verschillende leeropstellingen.

In 2020 werden zeven Learning-AM-for-Life cursussen met succes getest en in 2021 werden drie verlengde cursussen geïntroduceerd. In totaal schreven meer dan tweeduizend studenten zich in voor deze cursussen en voltooiden enkele honderden studenten ze. Nu lopen acht van deze cursussen doorlopend online op het FutureLearn-platform. Ze zijn beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is en kunnen op elk gewenst moment worden bestudeerd. In 2022 zullen nog drie hands-on cursussen worden toegevoegd en getest in vier face-to-face workshopdagen met gastcursisten.

Interesse om mee te doen? Klik dan zeker op deze link voor extra informatie!