Flanders home to 3D


Toepassingen


ToepassingenSorteer op: Naam
Air Liquide Benelux Industries
Air Liquide is wereldwijd marktleider in het leveren van industriële gassen en komt perfect tegemoet aan de verschillende technieken voor het 3D metaal printen. Stikstof (N2), argon (Ar) en helium (He) zorgen ervoor dat alles onder de juiste atmosfeer kan worden geprint. Wij kunnen u advies geven in het veilig omgaan met gassen en u op maat gemaakte gasinstallatie aanleveren voor het 3D metaal printen.
Aqtor!
Aqtor! is gespecialiseerd in het aanmeten, fabriceren en afleveren van producten uit het terugbetaalde gamma prothesiologie, orthesiologie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen.
Ons globaal productenassortiment omvat volgende orthopedische hulpmiddelen: Beenprothesen, armprothesen, myo-elektrische armprothesen, braces, steunzolen, buikgordels, bekkengordels, korsetten, breukbanden, borstprothesen, lumbostaten, stomamateriaal, looprekken, rollators, zitschalen, scooters, driewielfietsen, manuele en elektronisch aangedreven rolwagens, alsook tot slot orthopedische schoenen.

Aqtor! stelt personen met mobiliteitsbeperkingen in staat hun bewegingsvrijheid terug te winnen. Aqtor! vertrekt steeds vanuit hun bewegingsmogelijkheid, niet vanuit hun fysieke beperking!
Aqtor! maakt gebruik van de meest vooruitstrevende technologieën. Zowel de administratie als de afdeling maatname en productie gebruiken doorgedreven, eigen ontwikkelde, digitale toepassingen.
Atlas Copco Airpower
Atlas Copco is een wereldleider in het leveren van industriële productiviteitsoplossingen.
De producten en diensten lopen uiteen van lucht- en gascompressoren, vacuümoplossingen, stroomgroepen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen, tot de aanverwante aftermarket-service en verhuur.
De ontwikkeling van onze innovatieve producten en diensten zijn gericht op productiviteit, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie.
Averna
Averna designs, delivers and integrates turnkey Test & Precision Assembly solutions to enable customers to improve product quality, increase production output and raise efficiency. A dedicated team of over 500 employees based in 11 locations worldwide support our customers to keep their competitive advantage and to protect their reputation.
Bodycote
Bodycote is a global provider of subcontract thermal processing services.
CADskills
CADskills is actief in onderzoek, ontwikkeling en vervaardiging van patiënt-specifieke implantaten voor neuro- en craniomaxillofaciale chirurgie. Wij bouwen aan een revolutie in de chirurgie door conventionele productietechnieken te combineren met additive manufacturing en nieuwe materialen om patiënt- en oplossingen te bieden die de klassieke oplossingen ver overtreffen op vlak van patiënttevredenheid en tijds- en kostenefficiëntie.
CRM Group
Het CRM, collectief onderzoekscentrum voor metallurgie, met vestigingen in Gent en Luik, heeft zijn kernactiviteiten rond de productie, de tranformatie, coating en het gebruik van metallische materialen. Met onze metallurgische kennis bieden wij bedrijven R&D en technologische oplossingen bij de ontwikkeling van innovatie processen en producten.
deltaRocket
deltaRocket is ontstaan omdat er nood was aan een duurzame, kwaliteitsvolle en gebruiksvriendelijke 3D printer in België. Er werd extra aandacht besteed aan de materiaalkeuze, functionaliteit en afwerking van het toestel, met de nadruk op semi-professioneel gebruik. Ook de after-sales service is een troef.
DENTSPLY Implants
Dentsply Sirona Implants is een internationaal toonaangevend bedrijf in de orale implantologie. Wij bieden een allesomvattend assortiment patiëntspecifieke producten die vervaardigd zijn met 3D print technieken zoals stereolithografie en selective laser melting.
ESMA
Dankzij onze twee AM-machines of 3D-printers bieden we u de vrijheid om eender welk innovatief metalen object te ontwerpen en te ontwikkelen.
100% maatwerk: zowel voor seriewerk als voor kleinere productiehoeveelheden is AM Manufacturing ideaal. Na het printen kunnen wij de producten op ons modern CNC machinepark nauwkeurig verder afwerken. Polijsten kan tot slot nog zorgen voor een ‘Finishing Touch’.
Hoet
Juwelier Vanhoutteghem
Under the brand name SOULZ we create personalised jewelry mainly in silver or gold.
Kamp C
Kamp C heeft de bedoeling de bouwsector mee te nemen richting 21e eeuw. Hiervoor is de werking ‘De Wijk van Morgen’ opgestart, om innovatie tot bij de bouwsector te krijgen en te versnellen. Eén van de clusters onder deze werking is 3D-printen. Bedoeling van dit project is om samen met de bouwsector een keuze te maken welke 3D-print infrastructuur het meest geschikt zou zijn om in Vlaanderen te gebruiken. Deze wordt in 2019 ook effectief op Kamp C gebouwd, waarna organisaties hier aan de slag kunnen om te experimenteren, maken van 0-series, prototypes,…
KD85.com
Distributor of open hardware solutions with a focus on innovators and early adopters.
Metal Technics 3D
MT3D is service provider for Metal 3D printing. We use the powder bed laser beam technology to produce 3D printed parts in different types of Stainless steel, Inconel, Titanium and Aluminium. Other weldable materials are possible but not produced on daily basis. In that respect MT3D is focused and specialised in printing small, very complex parts with very high accuracy (55µm beam spot and 20-90µm layers).
Minelec Engineering
Minelec biedt 3D-design en printing aan voor het Internet of Things en aanverwante electronicaprojecten.
Toepassen van speciale materialen zoals geleidend en inductief filament voor bijvoorbeeld sensoren behoort ook tot de mogelijkheden.
REIN4CED
Engineering and manufacturing of fiber-reinforced composite products.
RELIËF
Creative direction, 3d design and motion design
Tenco DDM
Tenco DDM is een dynamische onderneming die focust op zowel prototyping als manufacturing door middel van o.a. additive manufacturing.  Tenco is een ‘one-stop-shop’ die de klant ondersteunt tijdens het ganse project, van design (for AM), engineering, prototyping tot en met manufacturing van series.  
Tenco DDM werkt op het hoogste industriële niveau en biedt, naast het standaard printen, ook volledige afwerking aan zodat zowel prototypes als eindseries bruikbaar zijn als eindproducten.  Het gebruik van technische coatings gebeurt hierbij ‘in-house’.