Flanders home to 3D


Activiteiten Flam3D


Sirris

26 april 2017
Masterclass rond Additive Manufacturing

Sirris organiseert op 26 april en 23 mei opnieuw een masterclass ‘Design for AM’. Men richt zich op iedereen die bij een ontwerpproces betrokken is: ontwerpers, engineers, productieverantwoordelijken en R&D-verantwoordelijken.

Om AM succesvol toe te passen is het cruciaal de nodige kennis over de verschillende technologieën in huis te hebben. Deze masterclass biedt kennis en inzicht om onderdelen specifiek voor AM te ontwerpen. Gedurende de Masterclass wordt er gewerkt rond een case die ieder uit zijn eigen bedrijf of context meebrengt, zodat de deelnemers case per case kunnen bekijken welke techniek de beste productiemethode is.

Praktisch: Deelname kost € 1100 (Sirris-leden) of € 1300 (niet-leden van Sirris) (excl. BTW)
Interesse? Het programma, inschrijvingsmogelijkheden en andere praktische info kan je hier vinden!

Hack Belgium
Hack Belgium AM

4-6 mei 2017
Hack Belgium

Tour & Taxis – Havenlaan 86C, 1000 Brussel

Op 4, 5 en 6 mei vindt het evenement Hack Belgium plaats in de Tour & Taxis te Brussel, een grootschalige hackathon van 3 dagen. De organisatie stelde 15 ambitieuze doelen op binnen verschillende domeinen met als einddoel een brainstorm voor een beter België.

Flam3D en enkele leden leveren een bijdrage aan het Additive Manufacturing-gedeelte van de hackathon. Dat bestaat onder meer uit een Experience Zone, waar bezoekers kunnen kennismaken met 3D-printing, een expertenpanel waarmee gebrainstormd kan worden over concrete ideeën, en workshops.

Informatie en tickets zijn te vinden op de website van Hack Belgium.

Infoavond 3D-printing in metaal

9 mei 2017
Infoavond Additive Manufacturing in metaal

VCST Industrial Products – Schurhovenveld 3025, 3800 Sint-Truiden

In één avond een overzicht van de mogelijkheden en uitdagingen van Additive Manufacturing in metaal? Dat kan!
Op 9 mei organiseren Clusta, Flam3D en Vlamef de tweede editie van deze AM-infoavond bij VCST in Sint-Truiden. Het doel is eenvoudig: bedrijven informeren over het aanbod in Vlaanderen, de mogelijkheden en hinderpalen.

Programma:
17u00: ontvangst
17u30: rondleiding VCST
18u15: technische toelichting en bedrijfscases
20u00: netwerking, receptie en broodjes

Wil je graag deelnemen? Inschrijven kan gratis via deze link!

Trans4MORE

11 mei 2017
Trans4MORE – netwerking & inspiratie

Thomas More – Campus Blairon 800, 2300 Turnhout

Op 11 mei organiseren SBK en Thomas More in Turnhout het netwerkevent Trans4MORE. De bedoeling is om de aanwezigen de samenleving van morgen te laten zien en voelen. Daar hoort 3D-printing uiteraard ook bij.

De klemtoon ligt vooral op het inspireren en informeren van de deelnemers, en op het stimuleren van nieuwe contacten. De organisatie is nog op zoek naar interessante bedrijven en organisaties die als spreker of als showcaser een bijdrage kunnen leveren aan Trans4MORE. Ook Flam3D zal aanwezig zijn (mét demonstratiefiets) op het evenement!

Meer informatie over het evenement vind je hier.

SIM User Forum

6 juni 2017
SIM User Forum 2017

Bluepoint Antwerpen – Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Het Strategisch Initiatief Materialen (SIM) is a virtueel onderzoekscentrum, opgericht in 2009 door de Vlaamse materialenindustrie en de Vlaamse universiteiten. SIM’s missie bestaat erin de wetenschappelijke basis op vlak van materiaalkunde verder te versterken, en om technologieplatformen op relevante gebieden met voldoende kritische massa op te bouwen.

Het SIM User Forum biedt de kans om nieuwe materiaalinnovaties uit de SIM-programma’s te ontdekken en  de materialengemeenschap in Vlaanderen en daarbuiten te ontmoeten!

Gratis registratie en meer info vind je op deze link.

SportTechMatch 2017

29-30 juni 2017
王-BIKE en enkele leden op de ‘Grand Départ‘ in Düsseldorf

In Düsseldorf zal op 1 juli de Grand Départ van 104de Ronde van Frankrijk worden gegeven. Naar aanleiding van de start van de Tour wordt op 30 juni SportTechMatch georganiseerd: een matchmaking en netwerkevent voor partijen op het grensvlak van sport en technologie.

Er zal er ruimschoots aandacht besteed worden aan het matchen van bedrijven onder elkaar. Flam3D en enkele ledenbedrijven zullen zich presenteren voor een internationaal publiek tijdens het startevenement van de Tour de France.

Het evenement omvat onder meer een conferentie, met de bedoeling internationale partnerships tussen allerlei organisaties en ondernemingen te stimuleren.

De conferentie zal worden gevolgd door een zakelijke bijeenkomst waarbij bedrijven en onderzoekers de kans krijgen om potentiële buitenlandse partners (die actief zijn op het gebied van sporttechnologieën) te ontmoeten.

Kortom, een mooie gelegenheid om nieuwe inspiratie en contacten op te doen. Meer informatie vind je hier!